UNILJ.si Kriolipoliza Kriolipoliza je najsodobnejša metoda odprave odvečne maščobe iz telesa

Kriolipoliza je najsodobnejša metoda odprave odvečne maščobe iz telesa

Veliko ljudi je poskusilo že veliko različnih dietnih režimov in različne vrste telesne vadbe, pa vseeno niso prišli do želenega uspeha. Kriolipoliza je zelo dobrodošla metoda za vse tiste, ki se borijo proti odvečnim in neestetskim maščobnim oblogam na najbolj problematičnih mestih, kot so zadnjica, pas, boki, stegna in nadlahti. Pomembno je vedeti, da je to popolnoma nenevaren postopek za vaše zdravje. Seveda pa je treba upoštevati vse kontraindikacije, med katerimi bi izpostavili predvsem nosečnost, epilepsijo, sladkorno bolezen ter bolezni srca in ožilja.

Kriolipoliza je kontraindicirana tudi pri ljudeh, ki imajo vgrajen srčni spodbujevalnik ter tudi tistih, ki imajo transplantirane organe. Pri vseh ostalih pa je popolnoma varna in neškodljiva ter prinaša odlične rezultate. Velika prednost tega postopka za odpravo odvečnih maščobnih blazinic in celulita je tudi ta, da so rezultati vidni že po prvem tretmaju, ki traja maksimalno eno dobro uro. Učinek prvega tretmaja je skorajda neverjeten, saj pride do petindvajsetodstotnega znižanja količine telesne maščobe na mestih, ki so bila tretirana. Kriolipoliza se izvaja v enotedenskih intervalih, vendar pa je treba upoštevati pravilo, da jo lahko ponovno izvajamo na istem mestu šele čez tri tedne. Postopek je popolnoma neboleč.

Na tretiranem delu se lahko pojavita manjša oteklina in rdečina, ki pa izgineta že v nekaj urah. Še boljši rezultati se dosežejo z aparaturami, ki poleg kriolipolize uporabljajo še kavitacijo z ultrazvokom, laser, vakuumsko terapijo ter vibracijo. S kombinacijo vseh naštetih postopkov, ki so združeni v eni napravi, dosežemo zelo dobre rezultate. Maščobne celice zamrznemo in povzročimo njihov propad. S povečanjem cirkulacije pa poskrbimo, da pospešimo izločanje odpadnih produktov, ki pri tem nastanejo in se odstranijo preko limfnega sistema. Veliko uporabnikov je nad to novo metodo zelo navdušenih, saj se je njihov obseg že po treh ali štirih tretmajih zmanjšal za eno konfekcijsko številko.