UNILJ.si Prometne nesreče na avtocesti Avtoceste in prometne nesreče

Avtoceste in prometne nesreče

Lahko bi rekli, da so prometne nesreče vedno bolj pogoste na avtocesti. Ko je poletje na naše avtoceste pride veliko turistov in se zaradi gneče, nepazljivosti in utrujenosti zgodi marsikatera nesreča. Ko pa pri nas pride zima, so prometne nesreče na avtocesti zaradi vremena. 

Lahko smo srečni, če pride dan, ko moramo prevoziti skoraj vso avtocesto in ne naletimo na nesrečo, kajti prepričana sem, da naše avtoceste niso urejene tako kot bi morale biti, kajti vedno ko se podam na avtocesto, me kaj pošteno zmoti. Da pa ne govorimo o nenehnem zapiranju pasov zaradi popravljanja ceste, to je pri nas grozno, resnično je ogromno zapor in s tem tudi naredijo voznike živčne in tako so prometne nesreče neizbežne. 

Sama ko se odpravljam na dolgo pot po avtocesti, že vem da moram poskrbeti v avtu za pijačo in poln telefon, kajti sem že ostala v zastoju z otrokom, ko nisem imela popolnoma nič v avtu in sedeti z otrokom v avtu na avtocesti zaradi prometne nesreče 3 ure je grozno. Od takrat naprej, vedno poskrbim za hrano in pijačo, ko se odpravim na pot.

Če pogledamo naše avtoceste vidimo, da se kar nekaj dogaja na njih, ali so zapore, ali je preveč tovornjakov in tako naletimo na več naletov, ki so še kako nevarni za prometne nesreče, če nismo pazljivi pri sami vožnji ali če vozimo z preveliko hitrostjo. Naše avtoceste pa sploh niso primerne za velike hitrosti in tega se moramo zavedati, kajti prevelike hitrosti privedejo do prometne nesreče in potem ni več povratka nazaj.

Jaz se sigurno predenj zavijem na avtocesto prej pozanimam po prometnih informacijah, da ni zastojev, da ni prometne nesreče in šele ko vem, da je avtocesta prevozna zavijem na njo. Težko je priti iz avtoceste, če so zastoji in če pride do prometne nesreče hitro zamudite uro ali dve, to pa je danes, ko je čas sveta vladar ogromno.