UNILJ.si Moške ure Najdražje moške ure na planetu

Najdražje moške ure na planetu

Moške ure, ki sodijo med najdražje na svetu, bi lahko zreducirali na deset ur. Velikokrat kar ne moremo verjeti, kakšno »goro« denarja nekateri odštejejo za nakup ročne ure. Določeni modeli dosegajo neverjetno ceno, ki se meri v milijonih dolarjev. Kar petindvajset milijonov dolarjev stane ura, ki sodi med najdražje moške ure na svetu. Ne gre za to, da bi bila v njenem mehanizmu kakšna večja posebnost. Ura je namreč okrašena s številnimi diamanti, zaradi katerih je njena cena poskočila v nebo.

Tik za njo lahko uvrstimo uro, izdelano leta tisoč devetsto dvaintrideset. Njena izdelava je potekala neverjetna štiri leta. Izdelali so jo iz zlata. Stane enajst milijonov dolarjev. »Samo« štiri milijone je moral odšteti lastnik moške ure, ki prikazuje štiriindvajset pasov časa in hkrati ohranja preglednost časovnega prikaza. »Že« za pol nižjo ceno lahko dobite uro, ki ohranja vodotesnost vse do stotih metrov globine.

Nekoč so moški nosili ure v žepu. Trend žepnih ur niti danes ni povsem minil. Tudi med njimi lahko najdemo take, katerih cene se vzpenjajo v nebo. Obstaja kolekcija tovrstnih ur, med katerimi je vsaka unikatna. Na njeno izdelavo je treba počakati za obdobje dveh let. Do sedaj pa so naredili samo sedem ur, katerih izdelava je tako kompleksna, da česa drugega niti ne bi pričakovali. Sestavlja jo lepo število delov, več kot osemsto, izdelujejo pa jo deset tisoč ur. Stala vas bo slaba dva milijona dolarjev.

Tovrstne moške ure so predmet poželenja številnih, ki si jih ne morejo privoščiti. Izdelujejo jih po naročili ali se prodajajo na dražbah, kjer se zbirajo mogotci s celega sveta. Njihovi lastniki so tako premožni, da si običajni smrtniki niti predstavljati ne moremo. Takšne moške ure zanje predstavljajo statusni simbol, podobno kot avtomobili, vile in draga oblačila. Še posebej jih cenijo zato, ker so izdelane vrhunsko in vsebujejo dragocene in unikatne elemente.