UNILJ.si Smrad iz odtoka Smrad iz odtoka lahko odstranite tudi s povsem naravnimi pripravki

Smrad iz odtoka lahko odstranite tudi s povsem naravnimi pripravki

Dejstvo je, da si vsak v svojem domu ali stanovanju želi tudi svežine oziroma prijetnega vonja. To lahko dosežemo tako, da prostore redno čistimo. Kljub temu pa se tu in tam v določenih prostorih pojavi sila neprijeten vonj. Še posebej je to značilno za kuhinjski pa tudi kopalniški prostor. Smrad iz odtoka je lahko zelo nevzdržen, zato se ga je treba čim prej rešiti. V prvi vrsti nam seveda na misel pridejo najrazličnejša kemična sredstva, ki so nam dandanes dostopna skorajda na vsakem koraku.

Po drugi strani pa se nam splača razmisliti o tem, ali smrad iz odtoka kopalnice, kuhinje ali kakšnega drugega prostora odpravimo na kakšen bolj naraven način. S tem bomo dobro poskrbeli ne samo za svoje zdravje, temveč tudi za okolje na sploh.

Smradu iz odtoka se lahko znebite s pomočjo soda bikarbone in kisa

Zagotovo vsak med vami dobro pozna soda bikarbono, ki se uporablja za nešteto zadev. Morda je vključena tudi v rutino pospravljanja oziroma čiščenja vašega stanovanja in se pri tem odlično obnese, še posebej v kombinaciji z alkoholiziranim kisom.

Tovrstna kombinacija – soda bikarbona in alkoholiziran kis – pa odlično deluje tudi za smrad iz odtoka. Poskusite in videli boste, da se lahko neprijetnega vonja znebite v relativno kratkem času, in to na zelo preprost pa tudi cenovno ugoden način.

Morda vam je ljubši limon sok

Obstaja še eno naravno sredstvo za smrad iz odtoka oziroma za njegovo učinkovito odpravljanje. To je limonin sok, ki ga morate pred uporabo oziroma zlitjem v odtok še primerno segreti. Tekočino nato čez noč pustite delovati v odtoku. Zjutraj, ko boste vstopili v kopalnici, pa vas bo v njej pričakal prijeten vonj.

Namesto kemičnih sredstev torej za smrad iz odtoka raje uporabljajte naravne pripravke, kot so soda bikarbona, kis ali limonin sok.